Aspergetorentje met Zalm

Hiervoor hebt u vier kookringen nodig, die in de kookwinkel te krijgen zijn. De presentatie van dit recept vraagt wat opbouwwerk, maar het resultaat zal spectaculair zijn, echt iets waarmee u uw gasten kunt imponeren!

Ingrediënten:

1 kg Mechelse asperges
300 g gerookte zalm
4 eieren
1 eetlepel zure room
peterselie
zakje pistaches, gepeld
takjes bieslook
takjes verse dille
nootmuskaat
peper en zout

4 ronde kookringen

Bereiding:

  1. Schil de asperges met een dunschiller en breek het taaie gedeelte eraf. Kook ze in 8 a 12 minuten in gezouten water gaar. Snij de kopjes op een lengte van 5 cm en leg ze apart. Snij de rest in stukjes van 1 cm groot.
  2. Kook de eieren hard en duw ze door een zeef. Meng er de stukjes asperge en 1 eetlepel zure room door. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de fijngehakte peterselie door.
  3. Halveer de aspergepunten in de lengte. Schik ze, rechtopstaand en met de platte kant naar buiten, in een ring. Schep er het aspergemengsel in en druk stevig aan. Zet 1 uur in de koelkast.
  4. Leg de gepelde pistachenoten in een bakblik en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 195° C.
  5. Zet het aspergetorentje in het midden van het bord, verwijder voorzichtig de ring en bind een takje bieslook om het geheel. Leg er reepjes gerookte zalm omheen en werk af met een takje dille. Bestrooi rijkelijk met de gebrande pistachenoten.
Aspergetorentje met Zalm
Beoordeling

Geef een reactie

een × 4 =