Biersoep Uit Malmédy

Een biertje van de brasserie van Bellevaux is hiervoor aangewezen. Deze brasserie is gevestigd in dorpje Bellevaux niet ver van de stad Malmedy. Er worden hier vier verschillende bieren gebrouwen. De Black, de Blanche, de Blonde en de Brune.  Alle bieren die bij Bellevaux gebrouwen worden zijn niet gefilterd of gepasteuriseerd. Hierdoor zijn het allemaal levende bieren die van nature licht troebel zijn.

Ingrediënten:

3 liter donker bier (bij gebrek aan bier uit Malmédy een abdijbier)
50 g boter
50 g gember
1/2 koffielepel kaneelpoeder
100 g suiker
een citroenschil
6 eierdooiers
250 g room
1 eetl bloem
peper
zout
hierbij: bruin brood en verse boter

Bereiding:

  1. Laat de boter in een grote pan smelten. Is de boter vloeibaar (hij mag niet bruin worden) dan voegt u beetje bij beetje de bloem toe. Roer alles met een houten lepel goed dooreen.
  2. Voeg het bier scheutje bij scheutje toe en blijf roeren, zodat een soort vloeibare gebonden saus ontstaat. Laat het geheel op zacht vuur ca. 20 min. doorkoken. Controleer de soep van tijd tot tijd om te zien of hij mooi gebonden blijft. Wordt de soep te dik, voeg dan nog wat bier bij en draai het vuur wat lager.
  3. Vervolgens voegt u de gember, het kaneelpoeder, de suiker, de citroenschil, zout en peper toe. Laat het vuur steeds laag.
  4. Doe de eidooiers in een soepterrine samen met de room. Roer de soep door het ei/roommengsel.
  5. Serveren op bij voorkeur warme borden, samen met sneden bruin brood en boter. Doe gerust veel peper in deze soep. Dat geeft nu juist contrast in smaak, wat deze soep zo apart maakt.
Biersoep Uit Malmédy
Beoordeling
11/10/2016|Categorieën: België, Soep, Voorgerecht-Warm|Tags: |0 Reacties

Geef een reactie

een × 4 =