Blauwvoetschelpen

RODENBACH is het ‘Vlaamse roodbruine bier’, erkend als Traditioneel Streekproduct. De gemengde hoofdgisting en de rijping op eikenhouten vaten (foeders) geven het een zachtzure smaak en complexe fruitigheid net als bij wijn.

Ingrediënten:

1 flesje rodenbach
500 gr visfilets
6-7 kleine uitjes (liefst sjalotten)
50 gr boter
1 grote appel
peper, zout

voor de saus:
1 flesje rodenbach grand cru
60 gr boter
2 grote opgehoopte lepels bloem
1 klein doosje carnation melk of 1 klein potje room
50 gr gepelde Noordzeegarnalen
peterselie
peper, zout

4 schelpen

voor de garnering:
sla
tomaten
geraspte wortelen

Bereiding:

  1. Was de visfilets vlug en droog ze af. Snijd de sjalotten in schijven. Smeer een kookpot met boter in, breng de visfilets erin en overgiet ze met de Rodenbach Leg er dan de sjalotten bovenop en kruid het gerecht.
  2. Schil de appel, ontpit hem, snijd hem in dunne schijven en leg die op de sjalotten. Laat het gerecht op een klein vuur 20-25 minuten sudderen. Voeg er zo nodig een beetje Rodenbach aan toe, zodat de visfilets in de Rodenbach “zwemmen”.
  3. Pel intussen de garnalen, was de peterselie en verwarm de schelpen voor. Smelt de boter voor de saus, maar laat niet bruinen. Meng er beetje bij beetje de bloem onder samen met wat Rodenbach Grand Cru.
  4. Neem de pan van het vuur. Mix het kookvocht van de visfilets en meng dit, afgewisseld met de room of de melk onder de bloem. Als er geen kookvocht meer is, neem dan verder Rodenbach Grand Cru.
  5. Breng op smaak met peper, zout en een beetje peterselie. Vul de schelpen met het vis-sjalot-appelmengsel en schik ze op borden met kantpapier.
  6. Schenk er wat saus over en garneer met een fris blaadje sla en een schijfje tomaat of met geraspte wortelen. Geef de rest van de saus er apart bij.
  7. Drink er een Rodenbach Grand Cru bij.
Blauwvoetschelpen
Beoordeling

Geef een reactie

2 × vier =