Het nationale gerecht van Chili is Cazuela de Ave. Waarom maakt u het niet op 18 september, als de Chilenen hun onafhankelijkheidsdag vieren?
Deze stoofpot is heerlijk, makkelijk te maken en zeer goedkoop. De kip is sappig en valt zo van het bot. De groenten zijn zacht en zoet, ze smelten in uw mond.

Ingrediënten:

1 hele kip, ontveld en van overtollig vet ontdaan, in 6-8 stukken gesneden
3 liter water
1 blokje kippenbouillon
1 grote ui
3 grote wortels
3 tenen knoflook
2 snufjes zout
zwarte peper
1 bosje koriander
1 theelepel paprikapoeder
1 flespompoen
6 aardappelen
150 g rijst (langkorrelige witte rijst)
3 maïskolven

Bereiding:

  1. Leg de stukken kip met 3 liter water in een ​​grote soeppan.
  2. Zet de pan op het vuur en breng aan de kook. Doe een deksel op de pan, zet het vuur laag, zodat de inhoud van de pan net aan het sudderen is, en kook de kip ongeveer 30-40 minuten. Als het gerecht toch begint te koken en u het vuur niet lager kunt zetten, zet u het deksel gedeeltelijk open.
  3. Terwijl de kip kookt, schilt u de wortelen, ui, knoflook, koriander, pompoen en aardappelen en snijdt de groenten in grove stukken. Houd deze stukken apart per soort groente.
  4. Zodra de kip bijna gaar is, na ongeveer 30 minuten, voegt u de wortelen, ui, knoflook, wat gehakte koriander, zout, peper en een snufje paprika toe. Verkruimel nu ook het blokje kippenbouillon in de soeppan. Zorg ervoor dat al uw ingrediënten volledig worden ondergedompeld in de kippenbouillon.
  5. Na ongeveer 8 minuten, moeten de wortels zacht beginnen te worden. Dit kan getest worden door erin te prikken met een mes of een vork. Als er weinig weerstand is, is de wortel gaar.
  6. Voeg nu de pompoenstukken en stukken aardappel toe. Niet roeren, maar er wel voor zorgen dat alles volledig is ondergedompeld in de kippenbouillon. Nu is het ook een goed moment om de kippenbouillon te controleren op smaak. Voeg zo nodig meer zout of peper toe.
  7. Snijd de maïskolven in 5-6 cm lange stukken. Test na 8-10 minuten de pompoen en de aardappelen met een mes of vork. Als ze gaar beginnen te worden, is het tijd om de rijst en stukjes maïskolf toe te voegen. De rijst en de maïs hebben ongeveer 10 – 15 minuten nodig. De rijst moet zacht zijn.
  8. Om te serveren, leg u in elke kom een stuk kip. Voeg daaraan groenten en rijst toe, schep een deel van de bouillon erover. Garneer met een plukje koriander.
Cazuela de Ave – Kipschotel
Beoordeling

Geef een reactie

twaalf − vijf =