Chin Chin

Chin chin is een lekkere, knapperige, gefrituurde snack die in heel West-Afrika populair is. In Nigeria is men er wild van. Men eet het graag als partyvoesdsel, bij een drankje.

Ingrediënten:

400 g bloem
120 g suiker
1/4 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel geraspte nootmuskaat
1 ei
185 ml volle of verdunde koffiemelk
40 g boter
1/4 theelepel zout
2 theelepels geraspte sinaasappel- of citroenschil (optioneel)
frituurolie

Bereiding:

  1. Doe de bloem, suiker, zout, bakpoeder en nootmuskaat in de mengkom van uw keukenmachine en meng even door elkaar. Voeg vervolgens het ei en de gesmolten boter toe.
  2. Meng alles tot u een kruimelig deeg krijgt. Voeg dan de melk toe en de sinaasappel- of citroenrasp toe. Meng tot u een glad en niet kleverig deeg krijgt.
  3. Laat het deeg 30 minuten rusten.
  4. Sprenkel een beetje bloem op een schone, vlakke ondergrond en rol het deeg daar in uit.
  5. Gebruik dan een mes of een pizzasnijder om het deeg in smalle repen en vervolgens in stukjes te snijden.
  6. Giet frituurolie in een pan, de hoeveelheid moet voldoende groot zijn om de chin chin te frituren. Laat de olie opwarmen tot ongeveer 170°. Doe een deel van de chin chin in de olie (niet te veel ineens, de chin chin moeten de ruimte hebben).
  7. Bak ongeveer 2 minuten of tot de snacks aan alle kanten goudbruin zijn. Zorg ervoor dat u de hele tijd door roert, zodat u de snacks op een gelijkmatige wijze frituurt. Schep de gefrituurde chin chin uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier, herhaal het frituurproces met de rest van de deeg tot het op is.
  8. Laat afkoelen voordat u ze serveert.

 

Chin Chin
Beoordeling
12/07/2017|Categorieën: Aperitief, Koekjes & Snoep, Nigeria, Snacks|0 Reacties

Geef een reactie

drie × 4 =