Couscous “Bidaoui” Met 7 Groenten

Couscous is een van mijn lievelingsgerechten. De combinaties zijn eindeloos. Je kan het mengen met de groenten naar keuze of kruiden naar smaak. Met of zonder vlees en zelfs met vis. Hier worden groenten en vlees gecombineerd. En er wordt heel veel boter gebruikt, ik zou de hoeveelheid minstens halveren!

Ingrediënten:

1 pak couscous van 1 kilo
1 kilo schapen- of rundvlees
1 kleine witte kool
1 kilo uien
5 tomaten
500 g rode pompoen of courgettes
250 g meiknolletjes
250 g aubergines
500 g wortel
2 pikante pepers
1 handvol gehakte koriander
150 g boter voor de bouillon
150 g boter voor de couscous
1/2 koffielepel saffraan
1 eetlepels peper
6 liter water
zout

Bereiding:

  1. Het vlees in stukken snijden en in de couscouspan doen samen met 2 grof gehakte uien, de in repen gesneden kool, 150 g boter, de saffraan, peper, zout en 6 liter water. Aan de kook brengen en 1,5 uur sudderen.
  2. Vervolgens de tomaten, de niet geschilde en in stukken gesneden aubergines, de in stukken gesneden wortelen en meiknolletjes, de resterende uien, de pepers en de koriander toevoegen. 1 uur laten pruttelen.
  3. Intussen wat bouillon afnemen en in een andere pan de pompoen / courgettes gaar laten worden.
  4. De couscous bereiden zoals aangeduid op de verpakking. Vermengen met boter en zoveel bouillon als kan worden opgenomen.
  5. Opdienen: leg de couscous in een cirkel op een grote, ronde serveerschotel. Leg het groentemengsel in het midden. Geef de resterende bouillon er als saus bij.
Couscous “Bidaoui” Met 7 Groenten
Beoordeling

Geef een reactie

5 × 1 =