Curry van Rundvlees uit Sindh

Deze stijl voor het koken van vlees komt uit de zuidoostelijke Sindhprovincie in Pakistan; het is de zogenaamde  bughela-stijl (boe-gee-la). Dit proces maakt gebruik van kokend water waardoor het vlees een zachte textuur krijgt.

Ingrediënten:

1 kg stoofvlees, in blokjes van 2.5 cm
2 middelgrote uien, fijngesneden
3 knoflooktenentjes, fijngehakt
3 groene chilipepers, fijngehakt
5 cm verse gember, in luciferstukjes gesneden
1 theelepel gemalen garam masala (uit een potje)
2 eetlepels currypoeder van goede kwaliteit (Madras medium)
1 theelepel gemalen korianderpoeder
2 afgestreken eetlepels hele garam masalakruiden = (2/3 eetlepel komijnzaad + 1/3 eetlepel  kruidnagel + 2/3 eetlepel hele koriander + 1/3 eetlepel  hele peper)
2 eetlepels olie
500 g met een vork opgeklopte Griekse yoghurt

Een half bosje of meer verse koriander, om te garneren.

Bereiding:

Deze manier van koken berust op het evenwicht tussen de hoeveelheid water en kruiden. Het is een ongewone manier om waterhoeveelheden te meten, maar omdat de grootte van pannen varieert is het best om deze traditionele techniek te volgen.

  1. Leg het rundvlees in een grote pan en trek een markeerlijn 5 cm boven de hoogte van het rundvlees. Verwijder het rundvlees en vul de pot met gezouten water tot aan het meetpunt. Breng het water aan de kook en voeg het rundvlees toe (echt belangrijk –  u mag het rundvlees NIET vooraf bruin braden, dan mislukt het gerecht!). Blijf doorkoken op een middelmatig vuur totdat alle schuimdeeltjes het oppervlak hebben bereikt. Gebruik een schuimspaan om dit schuim te verwijderen; laat vervolgens nog eens 30 minuten koken.
  2. Voeg de uien, knoflook, chili en gember toe aan de pan en laat gedurende 30 minuten op een laag vuur koken; het water vermindert dan een beetje. Roer voorzichtig door elkaar.
  3. Voeg de gemalen garam masala, het kerriepoeder en de gemalen koriander toe en kook nog eens 30 minuten.
  4. Voeg de hele garam masala bij het vlees en kook 20 minuten; voeg vervolgens de opgeklopte yoghurt eetlepel per eetlepel voorzichtig bij het vlees, roer zachtjes om ervoor te zorgen dat het wordt opgenomen en niet schift.
  5. Blijf roeren en voeg dan een scheut olie aan het rundvlees toe tot het naar boven komt en de curry er zijdeachtig uitziet. Het  rundvlees moet heel gaar en bijna draadjesachtig zijn.
  6. Voeg de vers gesneden koriander toe en roer door elkaar … het zal de curry mooi afmaken.
Curry van Rundvlees uit Sindh
Beoordeling
07/07/2017|Categorieën: Hoofdgerecht, Pakistan, Rundvlees|Tags: |0 Reacties

Geef een reactie

twee + tien =