Drankjes uit Rusland

Vijftien verschillende drankjes op basis van Wodka. Maak uw keuze. In Rusland is het overigens de gewoonte om aan tafel, tijdens de voorgerechten, het drinken van glaasjes wodka voort te zetten. Ook al is men daar al geruime tijd voor het eten mee begonnen.

Ingrediënten en Bereiding:

Abrikozenwodka

Laat 12 abrikozenpitten gedurende 24 uur op kamertemperatuur in 450 ml wodka trekken. Zeven en daarna in de koelkast bewaren.

Anijswodka

Doe 2 theelepels hele anijs in 450 ml wodka en laat 24 uur op kamertemperatuur trekken. Zeven en daarna in de koelkast bewaren.

Black Russian (1 glas)

Schenk in een groot wijd glas de inhoud van een borrelglas tia maria en de inhoud van een borrelglas wodka en doe er flink wat ijsblokjes bij.

Caiperoshka (1 glas)

1 limoen
1 barlepel rietsuikerstroop
2 1/2 delen Smirnoff wodka

Deze Russische variant op een van origine Zuid-Amerikaanse cocktail moet u zeker eens proberen. Vul een klein whiskyglas met de in partjes gesneden limoen en druk die met een stampertje in het glas wat aan. Voeg rietsuikerstroop, Smirnoff en veel ijs toe. Even goed doorroeren met een stir.

Citroen- of Sinaasappelwodka

Haal de schil van 1/2 grote citroen of 1 sinaasappel. Verwijder het wit , leg in 450 ml wodka en laat 24 uur op kamertemperatuur trekken. Zeven en daarna in de koelkast bewaren.

Kahlua Black Russian (1 glas)

1 deel kahlua,
1 of 2 of 3 delen wodka (naar smaak).

Goed roeren en serveren in een whiskyglas met ijs.

Kahlua White Russian (1 glas)

1 deel kahlua met
1 deel wodka over

ijs schenken en dit geheel afronden met ongeklopte room.

Kersenwodka

Plet 26 kersenpitten, leg in 450 ml wodka en laat 24 uur op kamertemperatuur trekken. Zeven en daarna in de koelkast bewaren.

Korianderwodka

2 teel. geplet korianderzaad gedurende 24 uur op kamertemperatuur in 450 ml wodka trekken. Zeven en daarna in de koelkast bewaren.

Kruidenwodka

Laat een takje dragon of basilicum gedurende 24 uur op kamertemperatuur in 450 ml wodka trekken. Zeven en daarna in de koelkast bewaren.

Lady Wodka (1 glas)

3 eetlepels wodka, 1 1/2 eetlepel Cointreau, 1 eetlepel citroensap en 4 ijsblokjes in een shaker schudden. Door een zeefje in het glas schenken. Garneren met sinaasappelschil.

Look En Dillewodka

Doe 1 geplet teentje look, 1 takje verse dille en 3 witte peperkorrels in 450 ml wodka en laat 24 uur op kamertemperatuur trekken. Zeven en daarna in de koelkast bewaren.

Peperwodka

30 witte en 30 zwarte peperkorrels gedurende 24 uur op kamertemperatuur in 450 ml wodka trekken. Zeven en daarna in de koelkast bewaren.

Saffraanwodka

Laat 1/4 theelepel saffraandraadjes gedurende 24 uur op kamertemperatuur in 450 ml wodka trekken. Zeven en daarna in de koelkast bewaren.

Wodka Met Thee-Aroma

Doe 4 theelepels zwarte thee (best met fruitaroma) in 450 ml wodka en laat 24 uur op kamertemperatuur trekken. Zeven en daarna in de koelkast bewaren.

Drankjes uit Rusland
Beoordeling
21/12/2016|Categorieën: Aperitief, Drankjes, Russische Federatie|Tags: |0 Reacties

Geef een reactie

3 × twee =