Geitenkaas in Brickdeeg

Een zonnig gerecht afkomstig van de Middellandse Zeegebieden …

Ingrediënten:

1 zachte geitenkaas
4 velletjes brickdeeg (delicatessenwinkel)
1 takje rozemarijn
5 mooie tomaten
olijfolie
krulsla

Bereiding:

  1. Snijd mooie dikke plakken van het geitenkaasje en snijd deze nog eens doormidden.
  2. Leg een paar van de tomaten enkele seconden in kokend water en spoel ze snel af onder de koude kraan. Verwijder de velletjes en snijd te tomaten in stukken.
  3. Leg op elk velletje brickdeeg afwisselend een stukje geitenkaas en een partje tomaat en bestrooi alles met wat rozemarijn.
  4. Vouw het deeg nu eerst in tweeën, waarbij de vulling dicht tegen de middenvouw blijft liggen. Vouw de dubbele ronde rand nu naar de middenvouw toe, zodat er een langwerpig pakje ontstaat. Vouw de zijkanten van het velletje brick nu schuin naar voren, weer naar de middenvouw toe. Sla de punten naar binnen, zodat u een pakketje krijgt waarin de vulling bewaard wordt.
  5. Laat wat olijfolie goed heet worden in de koekepan. Leg het pakketje er met de geplooide kant naar onderen toe in. Bak de pakketjes snel aan beide kanten, een goede minuut per kant is voldoende. Als de brick goudbruin is, is hij klaar.
  6. Leg op elk bord een pakketje brick en garneer met een toefje krulsla. Geef er de rest van de tomaten in partjes gesneden bij.
Geitenkaas in Brickdeeg
Beoordeling

Geef een reactie

zestien − 5 =