Pitajacocktail

De pitaja of drakenvrucht wordt geteeld in Zuidoost-Azië, Mexico, Midden- en Zuid-Amerika, en Israël. De plant is eigenlijk een soort cactus, en het fruit komt in 3 kleuren: 2 hebben een roze schil, maar met verschillend gekleurd vruchtvlees (wit of rood), terwijl een ander type geel is met wit vruchtvlees.

Onderstaande exotische cocktail  is gemakkelijk te maken en mooi om op te dienen! Het recept werd zowel met als zonder kokosmelk getest, en het resultaat was in beide gevallen heerlijk. CHEERS!

.

Ingrediënten:

1 rijpe pitaja – zacht genoeg om de schil iets laten inspringen als u er met uw duim op drukt
8 cl wodka
1 eetlepel. versgeperst limoensap
2 tot 3 eetlepels. suiker, naar smaak
2-3 ijsblokjes
6 cl kokosmelk (kan worden weggelaten)
garnituren: schijfje pitaja, schijfje limoen of sterfruit

Tip van Wereldsmaken: verdubbel de hoeveelheid

Bereiding:

  1. Snijd de pitaja in twee en haal het vruchtvlees er met een lepeltje uit.
  2. Plaats het vruchtvlees in de blender of keukenmachine. Voeg alle andere ingrediënten toe en meng 20 tot 30 seconden op hoge snelheid.
  3. Smaaktest voor de gewenste sterkte en zoetheid: voeg meer wodka toe als de drank niet sterk genoeg is, of meer suiker als u het liever zoeter wenst (de zoetheid hangt ook af van de rijpheid van uw pitaja – hoe rijper, hoe zoeter). Als het mengsel te zoet voor uw smaak is, voegt u nog een scheutje limoensap toe. Als de drank te sterk is, voeg dan wat meer kokosmelk toe.
  4. Giet uit in cocktailglazen en garneer met uw keuze van garnituren.
Pitajacocktail
Beoordeling
21/12/2016|Categorieën: Aperitief, Drankjes, Thailand|Tags: |0 Reacties

Geef een reactie

vijf × 2 =