Red Bush Thee

Ik heb al eerder gezegd dat in het kookboek van Bea Sandler een heleboel onnauwkeurigheden staan. Daar gaan we weer!

In Zuid-Afrika wordt ‘Red Bush’ thee geserveerd (Rooibos). Die lijkt op Engelse thee, zoals wij die kennen – sterk en krachtig en heel vers geserveerd.

Ook is er Indiase of Chinese thee populair; die kunt u ook serveren.

Wanneer u echter besluit koffie te schenken, zet die dan pas op het laatste moment zodat er nog meer van het aroma genoten kan worden, als u Soetkoekies serveert.

Bron: Bea Sandler. The African Cookbook. Diane & Leo Dillon (Illust.). New York: Carol Publishing Group, 1993. Ingezonden door Koos MANDERS.

Reactie Wereldsmaken:

Bea Sandler slaat de bal weer eens mis.

Rooibosthee (Red Bush in het Engels) is een op thee lijkende drank, gemaakt van rooibos, een plant uit de vlinderbloemenfamilie. Het is dus geen thee in de klassieke betekenis van het woord, maar een kruidendrank.

In tegenstelling tot de echte thee bevat rooibos geen cafeïne en bijna geen tannine, die in gewone thee verantwoordelijk is voor de iets bittere smaak ervan. Er zitten wel antioxidanten (onder meer vitamine C), calcium, ijzer in. De drank werkt licht ontspannend.

Rooibos wordt door de inwoners van Zuid-Afrika al eeuwenlang gebruikt tegen allerlei aandoeningen, zoals bijvoorbeeld hooikoorts, astma, allergieën, maagklachten, acne en eczeem. De drank zou ook goed voor slaapstoornissen zijn.

Het is dus géén after-dinner thee.

Red Bush Thee
Beoordeling
31/12/2016|Categorieën: Drankjes, Nagerechten, Zuid-Afrika|Tags: |0 Reacties

Geef een reactie

twee × 2 =