Scampi’s met Pastis

In plaats van citroenzeste kunt u ook partjes citroen gebruiken, maar dat is minder verfijnd. Lekker met droge rijst en een grote bonte salade!.

Ingrediënten:

750 g grote garnalen, schoongemaakt, laat de staart eraan
4 sjalotten
100 gr boter (demi-sel)
1 koffielepel bloem
1 dl Pernod of Ricard
1,5 dl witte wijn
1/2 zakje venkelinfuus of – nog beter – een snuifje wilde venkelzaadjes
6 dl room
zeste van 1 citroenschil
fijngehakte platte peterselie

Bereiding:

  1. Maak met de bloem en 20 gram boter een balletje beurre manié.
  2. De helft van de resterende boter in een grote koekenpan laten smelten, daar de helft van de sjalotten en de helft van de scampi’s bijdoen. Ongeveer 3 minuten sauteren, of totdat de scampi’s rood zijn.
  3. De pan van het vuur halen, en de scampi’s eruit halen met een schuimspaan en overbrengen in een grote pan met deksel (niet erin gieten – het kookvocht moet behouden blijven).
  4. Het tweede portie sjalotten en scampi’s in de resterende boter sauteren. De scampi’s eruit halen en overbrengen in de grote pan (niet erin gieten – het kookvocht moet in de koekenpan blijven).
  5. Giet de helft van de pastis over de scampi’s, flambeer ze (NIET onder de afzuigkap!) terwijl u ze voorzichtig door elkaar roert. Doe het deksel terug op de pan.
  6. Giet het pastisvocht bij het kookvocht in de koekenpan, voeg de witte wijn en de venkelzaadjes toe en laat voor de helft inkoken.
  7. Roer er voorzichtig de beurre manié door en klop het mengsel glad met een garde. Roer er geleidelijk aan de room bij, terwijl u blijft kloppen.
  8. Breng op smaak met peper en zout, voeg er al kloppende de citroenzeste en de resterende pastis bij.
  9. Giet de saus over de scampi’s, bestrooi met fijngehakte platte peterselie.
Scampi’s met Pastis
Beoordeling

Geef een reactie

drie × 1 =