Suya van Kip en Rund

Suya is een pittige Shish Kebab (gesneden vlees), die traditioneel wordt gemaakt door de Hausa-volkeren van Noord-Nigeria, Kameroen, Niger, Ghana en sommige delen van Soedan (waar het agashe genoemd wordt). Hoewel Suya is ontstaan ​​in Noord-Nigeria wordt het als een Nigeriaans nationaal gerecht beschouwd. Het is typisch “street food” en verkrijgbaar en betaalbaar voor iedereen.

Ingrediënten:

500 g biefstuk
500 g kippenborst (zonder bot)
100 g suyakruidenmix
1 dl olie waarin 2 bouillonblokjes verkruimeld zijn
20 spiesen

500 g rijpe tomaten, gemengde kleuren indien mogelijk
½ rode kool
1 rode ui
1 komkommer
1 citroen
olijfolie
zeezout en vers gemalen zwarte peper

Bereiding:

  1. Indien u houten spiesjes gebruikt moet u die 12 uur in water laten weken, dit voorkomt dat ze verbranden tijdens het grillen.
  2. Verhit de oven voor op 200°C.
  3. Snijd de kip en het rund in dunne plakjes. Droog het vlees met keukenpapier.
  4. Rijg nu het vlees aan de pennen: 10 pennen met kip en 10 pennen met rundvlees en borstel die in met olie – leg ze hiervoor op een rek. Dit moet zorgvuldig en grondig worden gedaan, wat door de olie blijven de suyakruiden aan het vlees plakken.
  5. Smeer het vlees nu in met de suyakruiden; het moet een dikke laag worden. Druk de kruiden met uw vingers in het vlees. Laat 30 minuten intrekken.
  6. Plaats ze op een rooster in de voorverwarmde oven en rooster aan elke kant gedurende 13-15 minuten of tot ze klaar zijn. U kunt een beetje olie op de Suya drukken tijdens het grillproces, zodat het vlees niet te droog wordt.
  7. Om de salade te maken, snijdt u de tomaten fijn en snijdt dan de kool in reepjes. Schil de ui in fijne plakjes en snij de komkommer fijn. Plaats op een grote schaal met een scheut citroensap, een scheut olijfolie en een snufje zout en peper. Meng voorzichtig door elkaar. Leg de vleesspiezen op dit groentebedje.
Suya van Kip en Rund
Beoordeling

Geef een reactie

9 − 5 =