Tien Heerlijke Hapjes

1 – CANAPE MET TAPENADE

Smeer tapenade op vierkante sneden boerenbrood. Snij ze in vier, maak een holte in het midden en leg er een kwartelei in. Zet 1 min. in een hete oven. Versier met gehakt bieslook en fijne schijfjes kerstomaat.

hapjes

2 – BLADERDEEGTAARTJE GEVULD MET SELDER EN ST. JACOBSVRUCHTEN

Giet een bodempje (warme) selderpuree, verrijkt met boter, op (warme) minitaartjes van bladerdeeg. Vul ze met in boter gebakken fijne schijfjes sint-jakobsvruchten en overgiet alles met de kooksappen van de vruchten, geblust met truffeljus en gekruid met een paar druppels balsamicoazijn

hapjes

3 – LEKKERNIJ UIT HET NOORDEN

Maak balletjes van een mengsel van rauwe roodbaarsfilet, gemixt met evenveel gehakte gerookte zalm, en rol ze in gehakt bieslook. Leg een schijfje kiwi en daarna een balletje op een vierkante snede boerenbrood.

hapjes

4 – MINIBROCHETTES GASCON

Prik op brochettespiesjes een gedroogde pruim (geweekt in cognac), een ongeschilde halve aardappel “ratte du Touquet” (gekookt) en een blokje rauwe ganzenlever. Leg 2 min. onder de grill. Bestrooi met grof zout en zwarte peper.

hapjes

5 – DADELS MET AMANDELEN EN SPEK

Vervang de steen van de dadels door grote amandelen. Wikkel er een fijn sneetje gerookt spek rond en prik ze op houten spiesjes. Laat lichtjes braden onder de grill van de oven.

hapjes

6 – TOAST MET BRESAOLA EN BASILICUM

Leg reepjes bresaola (gerookt rundvlees – afdeling charcuterie) en een mooi blaadje basilicum op fijne reepjes brood met noten en rozijnen. Rol op en hou alles op zijn plaats met een houten prikker.

Bron: Delhaize

hapjes

7 – TAARTJES MET EENDENFILET

Bedek minibodems van kruimeldeegtaartjes met uienconfit en garneer ze vervolgens met fijne sneetjes gerookte eendenfilet.
Zet 2 tot 3 min. in de hete oven, th. 6 (180°C).

Indien u mini-taartvormpjes hebt, kunt u bijv. ook bladerdeeg gebruiken. Snijd er rondjes uit en bekleed de vormpjes. Vul ze en zet ze 12-15 minuten in een oven van 190°C. Garneer met sinaasrasp en een dotje slagroom.

Bron: Delhaize en Wereldsmaken

hapjes

8 – GEGRATINEERDE TORTILLACHIPS

1 zakje tortilla-chips
100 gr geraspte cheddarkaas

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. verdeel de tortilla-chips over de bakplaat, bestrooi ze met de kaas. In ongeveer 7 minuten smelten. Serveer ze met hete dipsaus.

Bron: Tip Culinair

hapjes

9 – MINIBROCHETTES VAN KALKOEN MET CITROEN

1 zakje tortilla-chips
100 gr geraspte cheddarkaas

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. verdeel de tortilla-chips over de bakplaat, bestrooi ze met de kaas. In ongeveer 7 minuten smelten. Serveer ze met hete dipsaus.

Bron: Tip Culinair

hapjes

10 – MANGOBOOTJE

Smeer ricotta, gemengd met gehakt bieslook, zout en cayennepeper, op vaste blaadjes witlof. Garneer de vulling met blokjes tomaten, fijne reepjes mangovlees en plukjes koriander.

Bron: Delhaize

Tien Heerlijke Hapjes
Beoordeling
26/12/2016|Categorieën: Aperitief, Hapjes, Van Overal|Tags: , |0 Reacties

Geef een reactie

vijf + 5 =